Een training of workshop over persoonlijke effectiviteit

Een training of workshop over het verbeteren van je eigen effectiviteit focust op het versterken van technieken en methodes die je in staat stellen om je doelstellingen te realiseren, je werkoutput te optimaliseren en helderder te communiceren. Maar wat komt er zoal aan bod?

Doelbepaling

Het vastleggen van concrete en realistische doelstellingen staat centraal. Gedurende de cursus ontdek je hoe je SMART-criteria (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) toepast om je doelen scherp te formuleren en een stappenplan te creëren voor het behalen ervan.

Beheer van tijd

Om het meeste uit je dag te halen, is tijdbeheer cruciaal. Je krijgt inzicht in hoe je effectiever je dag indeelt, prioriteiten bepaalt, afleiding minimaliseert en op een doelgerichte manier te werk gaat.

Communicatietechnieken

Duidelijke communicatie vormt de sleutel tot persoonlijke effectiviteit. Tijdens de cursus verdiep je je in actief luisteren, assertiviteit, het geven en ontvangen van feedback en het voeren van constructieve dialogen.

Omgaan met stress

Je maakt kennis met diverse methoden om stress te beheersen, waaronder relaxatieoefeningen, ademhalingstechnieken en strategieën voor tijdbeheer.

Besluitvaardigheid

Je leert hoe je op een doordachte manier beslissingen neemt door relevante informatie te verzamelen, diverse invalshoeken te overwegen, risico's te evalueren en beslissingen te nemen op basis van weloverwogen afwegingen.

Zelfanalyse

Een essentieel element van deze cursus is introspectie. Je leert je eigen sterktes en verbeterpunten te identificeren, jezelf kritisch te beoordelen en je voortgang te monitoren.

Doelgroep

De cursus is ontworpen voor eenieder die streeft naar een stressvrije werkervaring en meer grip wil op eigen taken en verantwoordelijkheden.

Opzet van de cursus

De cursus is opgedeeld in vier sessies. Bij een dagcursus dien je je voor te bereiden op twee studiebijeenkomsten, terwijl je voor een avondcursus één studiebijeenkomst per sessie voorbereidt.

Contact

Telefonische bereikbaarheid van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00. Vrijdag van 08.00 tot 17.00.

088 – 5 504 504

Klik hier om een mail te versturen